onsdag 23. januar 2013

Strikking er verdens beste hobby

Dukkeklær var det første jeg strikket som lita jente. Som dukkemamma var det viktig at mine små dukker hadde klær. Det var jo morsomt å arve smått, "ekte" babytøy til dukken, men det var mye bedre å ha klær som passet 100%. Da var skreddersøm og strikking løsningen. Jeg er heldig som er født inn i en "strikkende" famile. Både mamma, mormor og mine tanter var ivrige strikkere. På hobbybasis. De inspirerte meg til å starte tidlig med strikking.

Her ser dere at dukkene mine trengte klær (smiler)


De første maskene mine som ble til noe, var dukkeklær. Tidlig på 70-tallet. Jeg strikket en liten firkantet lapp i rillestrikk, sydde den sammen, og vips! så ble det et skjørt til mine aller minste dukker. Etterhvert ble det litt mer avanserte klær til barbiedukkene og til stor-dukken.

Alltid var det restegarn som ble brukt, og det var stor stas når mamma strikket noe med ekstra fint garn, da visste jeg at det ble noe fint til dukken etterpå.

I voksen alder har jeg fortsatt å strikke dukkeklær. Bruker ikke alltid restegarn lengre. I dag finnes det så mange fine hefter kun med oppskrifter til dukkeklær. Mange flotte antrekk og kreasjoner. Da datteren min var liten, mot slutten av nitti-tallet, strikket jeg mange flotte dukkeklær til henne og venninnene. Flotte gaver å gi bort.

Sandnes Garn hadde hefter også den gangen som ble flittig brukt. I dag har de også mange flotte og nye oppskrifter. http://www.sandnesgarn.no/hefter/dukkeklaer/0909-dukke-9040909

Jeg har strikket blant annet kåper & luer til Baby Born av Smart og Funny (pelsgarn). Pyntet med ulike knapper i de ulike kåpene. Morsomme prosjekter, og mange glade dukkemammaer :)


 
Brukte restene til å strikke antrekk til Barbie
 
 
 
 
 
Rene kinderegg-effekten å strikke dukkeklær:
 1. Det går utrolig raskt å få ferdig et helt antrekk
 2. Du får brukt opp restegarn..
 3. Det blir mange glade dukke-mammaer rundt omkring
 
 
Blogghilsen fra Ingrid 
.
 
 
 
 

 

7 kommentarer:

 1. Så koselig dukkeinnlegg Ingrid!
  Du har laget mye fint. :o) jeg begynte også
  Tidlig som du, med rillestrikk og enkel design til dukkene :o)
  Strikking er en kjempekoselig hobby, som vi begge er så
  heldige å ha....
  Så nydelig et bilde da du av lita!
  God helg og klem fra Nina

  SvarSlett
 2. Så flink du er med strikking. Fine dukkeklær. De halsene du har innlegg om nedenfor her var skikkelig stilige. :) Både vakre og varmende. :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for kjempekoselig kommentar, Hulda :)

   Slett
 3. Strikking gir tid til avslapping, refleksjon og planlegging....og andre viktige ting!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, helt enig med deg, Fru Tunheim! Bruker å si at det er "rene, skjære mentalhygiene" :)

   Slett
 4. Og så bør du fjerne bekreftelsen for kommentarer. Den er ofte så vanskelig å tyde.

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for koselig kommentar! Og tusen takk for at du gjorde meg oppmerksom på at kommentarene må bekreftes. Jeg skal straks finne ut hvordan jeg fjerner det :) Synes selv det er irriterende å måtte skrive inn bekreftelse på kommentarer. :) Ha en fin søndagskveld. Hilsen Ingrid

   Slett

Synes det er veldig hyggelig med koselige kommentarer og tilbakemeldinger. blir veldig glad om du vil legge igjen en liten kommentar eller et smil, så jeg ser at du vært på besøk :)